Slut med trådløse udfald i Bella Center

Nyt trådløst net til omkring fire millioner kroner klarer fremover en hel bys befolkning.

Foto: Simon Læssøe. Bella Center lægger vægge til masser af store konferencer, bl.a. Bogforum. Efterhånden kobler folk i gennemsnit to-tre ting på det trådløse net for altid at være »på«. Arkivfoto: Simon Læssøe, Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Det skal være slut med problemer med at få en trådløs forbindelse, der holder, i konferencecenteret Bella Center på Amager. Et nyt trådløst net til omkring fire millioner kroner kan nemlig klare hele 25.000 bruger på samme tid - lige så mange, som der bor i Svendborg eller Frederikshavn.

Det store konference- og udstillingscenter tæt på lufthavnen har fået sat 470 adgangspunkter op med intelligente antenner og den nyeste - og hurtigste - trådløse teknologi for at løse opgaven.

Der har nemlig jævnligt været trafikpropper, når centeret har været godt fyldt op med besøgende, som alle har koblet et eller typisk flere apparater - telefoner, tavle-PCer og bærbare PCer - på det trådløse net. Navnlig udenlandske besøgende bruger de trådløse forbindelser for at slippe for en kæmpe mobilregning på dataforbrug.

2016 er største kongresår nogen sinde

»Gæsternes stigende krav udgjorde selvsagt en kæmpe, teknologisk udfordring. Bella Center er spredt over mere end 100.000 kvadratmeter med masser af afkroge og tyk beton, der gjorde det vanskeligt for signalet at nå ud i alle hjørner,« forklarer Kenneth Kjøbmand, der er IT-direktør hos BC Hospitality Group, som ud over Bella Center tæller bl.a. hotellerne AC Hotel Bella Sky, Crowne Plaza Copenhagen Towers og Copenhagen Marriott samt Forum.

Hotellerne i kæden har da også allerede afprøvet den nye teknologi i praksis, inden den nu er på plads i Bella Center.

Installationen af det nye net har taget omkring otte uger, og det har været vigtigt for Bella Center, at det stod klart nu. Både centeret og København vil nemlig i år få det største kongresår nogen sinde med forventet op mod 100.000 internationale besøgende, hvoraf de 60.000-70.000 er forbi Bella Center.

Danmarks tredjestørste mobilselskab, Telia, indgik i 2014 en syvårig aftale med Parken i København om at sikre ordentlig trådløs dækning for de op til 50.000 besøgende til fodbold, speedway eller koncerter. Parken investerer »et større, tocifret millionbeløb«, og Telia skyder selv »en del millioner« i prestigeprojektet.