Slut med slæbet: Spies vil hente din bagage i dagligstuen inden du rejser

Det skal være slut med slæbet og besværet. Spies vil i samarbejde med en ny dansk virksomhed hente din bagage ved dit dørtrin, når du skal på ferie. Du slipper samtidig for at tjekke ind i lufthavnen.

Foto: FABIAN BIMMER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Måske er det ikke et af Dantes ni infernoer. Men at stå i kø i lufthavnen for at få udleveret bordingpas og aflevere sin bagage må være tæt på. Hvis man dertil lægger et element af stress, måske grædende børn og fortrydelse over ikke at være taget lidt tidligere hjemme fra, er det ikke svært at se hvor Spies har hentet inspiration til deres nye bagagetjeneste henne.

Siden den 5. december har rejseselskabet således i samarbejde med Thomas Cook Airlines og det danske start-up VALiZO kunne tilbyde sine gæster at kravle udenom køen og bekymringerne. Fremover vil man nemlig kunne betale sig fra, at virksomhedstrioen sender en vogn ud, der tager bagagen, sørger for, at den komme med det rigtige fly og aflevere både bordingpas og bagagekvitteringer ved ens dørtrin. Det fortæller Spies i en pressemeddelelse.

»Spies og Thomas Cook Airlines har i mange år haft en lignende ordning på flere rejsemål. Her kan gæsterne tjekke ind i hotellernes reception, aflevere deres bagage og få udleveret deres boardingkort, «siger Torben Spies, kommunikationschef ved Spies.

I første omgang vil tjenesten blive tilbudt til folk bosat i Hovedstadsområdet. Det er VALiZO, et dansk firma, der ifølge virksomhedsregisteret CVR blev grundlagt i juni, der skal stå for selve transportdelen, og hvis det bliver en succes er sigtet mod udlandet allerede sat:

»I første omgang tilbyder vi vores check-in-service inden for postnumrene 0-2990, men på længere sigt er det planen at folde konceptet ud over hele Sjælland, Lolland, Falster og Sydsverige. Bliver det den forventede succes, er vi klar til at udvide til det øvrige Skandinavien,« siger Christian Kurir, der er den ene af de to direktører og stiftere bag VALiZO.

Allerede i forbindelse med sommerferien begyndte VALiZO at teste konceptet, der ifølge firmaets hjemmeside er bundet op på rejsebureauet. Derfor er det heller ikke muligt at udregne en konkret pris online, men i pressemeddelelsen kommer Christian Kurir med et priseksempel:

»Tager vi en familie med op til seks personer fra Hvidovre med bagage og klapvogn, kan vi tilbyde den nye service for totalt kr. 395,-, og kr. 495,- hvis det er længere væk som f.eks. Rungsted.«