Slut med Microsoft for Bill Gates om fire år

Verdens rigeste mand er ikke længere den største enkeltaktionær og vil i 2018 være helt ude af softwaregiganten.

Bill Gates (i grøn bluse til venstre) er ikke længere største enkeltaktionær i Microsoft, som Satya Nadella (i midten i jakkesæt) i februar overtog ledelsen af efter Steve Ballmer (til højre i lys skjorte), som nu ejer mere af Microsoft end Gates. Arkivfoto: Microsoft/Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manden, der om nogen er synonym med verdens største softwareproducent Microsoft, er om fire år helt ude af det selskab, som han selv var medstifter af.

Bill Gates, verdens rigeste mand og tidligere topchef i Microsoft, vil i sommeren 2018 ikke længere eje en eneste aktie i selskabet, hvis han fortsætter med at sælge ud efter sin egen plan, skriver nyhedsbureauet Reuters. Han har hvert kvartal gennem de seneste tolv år solgt 20 millioner aktier og er nu ikke længere den største aktionær i selskabet.

Steve Ballmer ejer nu mest

Bill Gates grundlagde sammen med skolevennen Paul Allen i 1975 Microsoft og var gennem flere årtier den ledende, teknologiske drivkraft. I 2000 overlod han roret til Steve Ballmer, der i februar 2014 blev afløst af Satya Nadella. Med Bill Gates' seneste aktiesalg i den forgangne uge er Steve Ballmer nu den største enkeltaktionær i Microsoft.

Bill Gates ejer nu 330 millioner Microsoft-aftier, mens Steve Ballmer ejer 333 millioner. De sidder dermed hver især på fire procent af den samlede aktiebeholdning, hvor Bill Gates ved børsnoteringen af Microsoft i 1986 ejede 49 procent af selskabet.

Ifølge det amerikanske magasin Forbes er Bill Gates personligt god for omkring 77 milliarder dollars eller 414 milliarder kroner, hvilket gør ham til verdens rigeste. Han har, siden han trak sig tilbage fra ledelsen af Microsoft, fortsat arbejdet i Microsofts bestyrelse, hvor han endnu sidder, men har ellers brugt det meste af sin tid på den godgørende fond, Bill & Melinda Gates Foundation, som han og hustruen har stiftet.