Slut med 7 danske løver

Cannes Lions-festivalen sluttede med gyldent-ristet Bacon. Hele tre løver hentede de dygtige filmproducenter. Carlsberg spiste to løver, Arla nappede én, og DDB og Spoiled Productions erobrede også en enkelt.

Foto: Mayday Film Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Reklame-VM sluttede med syv danske løver. Kun den ene gik til en ren bureau-konstellation, nemlig bronzen i Filmcraft til DDB og Spoiled Productions for Han Kjøbenhavn skriver Markedsføring.dk.

Produktionsselskabet Bacon kom fint ud af de ni shortlister med en guld og en bronze-løve, også i Filmcraft, for franske Come4’s ”The Lover”, der agiterer smukt for handicappedes ret til købe-sex.

Og en bronze i Film for sammen med Try i Oslo at lave den fremragende ”The Most Fertile Woman in the World” film for Canal Digital. Den skal ses, inden de politiske korrekte svenske menings-madammer får den fjernet fra Cyberspace. Puha, hvilken frivol primetime-spoiler.

Annoncørerne kan da også

Arla sluttede festen med en sølv til Wieden Kennedy, Amsterdam, for ”Weave your Magic”. En fantastisk smuk fortælling om kokkens bedste ven, Lurpak, der kæler for hindbær, muslinger, kager, et rundstykke – og tilsætter fantasi til køkkenets dronning, hvis alt andet svigter.

Før Arla listede Carlsberg endnu to bronze-løver med hjem til Valby, begge signeret Duval Guillaume, og begge for ”Poker”. Dermed nagler Carlsberg et vaskeægte hattrick til medaljeskabet i år:

– På vegne af mit brand team og Carlsberg Group er jeg i særklasse pavestolt over vores tre bronze-løver. Vi har ”friendship” som en af de vigtigste kerneværdier i DNA'et af vores Brand, og denne lille modige viral film har vist sig at konkurrere mod de bedste i hele verden, siger Thomas Busch, Carlsberg Groups Senior Creative Manager.

Hvad siger bureauet?

– Duval Guillaume, som er det bureau, der kører vores digitale kommunikation globalt, fortalte mig, at vi kunne være særligt stolte, da ”pranckatising”, som det populært kaldes, vurderes særligt strengt i år, eftersom mange globale brands har forsøgt sig i den genre de seneste par år.

Så dine belgiske bureau-fætre er altså ikke helt tossede?

– Nej, de er ganske enkelt dygtige. Og jeg er især glad, da vores samarbejde med Duval Guillaume har vist sig meget frugtbar. Det har været lidt af en rejse for begge parter, så det, at vi kan fejre samarbejdet med en kampagne, der performer på både awareness og på brand er en stor sejr for begge parter, slutter Thomas Busch.

Deltag i debatten på Markedsføring.dk