Sløv efterspørgsel hæmmer NKTs franske kabelkonkurrent

Den franske kabelvirksomhed Nexans, der er konkurrent til NKT Cables, kom ud af tredje kvartal med en nedgang i salget, hvor særligt det europæiske og nordamerikanske marked har været udfordrende.

Nexans' administrerende direktør, Arnaud Poupart-Lafarge. Fold sammen
Læs mere
Foto: JACKY NAEGELEN

I kvartalet faldt den samlede omsætning til 1124 mio. euro mod 1130 mio. euro i samme kvartal sidste år målt på konstante metalpriser.

Alene i Europa faldt omsætningen 1,3 pct. som følge af sløv kabelefterspørgsel i byggeindustrien, særligt på det franske marked. I Nordamerika dykkede salget hele 15,6 pct. som følge af en særdeles presset olie-, gas- og minesektor, der har skåret kraftigt ned på investeringerne.

Som ventet var der dog fremgang i salget af højspændingssøkabler. Salgsfremgangen skete dog i et langsommere tempo, end det var tilfældet i de forrige kvartaler.

- Tredje kvartal af 2015 var præget af samme flade tendenser, som vi så i årets første halvår. Der er dog en positiv udvikling af spore på markedet for højspændingssøkabler, udstyr til bilindustrien og LAN-kabler, hvilket udligner de negative tendenser i olie- og gassektoren, siger Nexans' administrerende direktør, Arnaud Poupart-Lafarge, i forbindelse med regnskabet.

Selskabets ledelse tilføjer, at en ny strategiplan skal søsættes for at øge lønsomheden fremadrettet.