Sløjt halvår fra Grundfos

Grundfos-ledelsen må notere sig, at det centrale pumpemarked »i bedste fald er stagnerende«. På trods af at omsætningen stiger, er resultatet faldet markant.

Foto: Nils Meilvang. Carsten Bjerg, koncernchef i Grundfos.
Læs mere
Fold sammen
Den midtjyske pumpekoncern Grundfos kommer ud af første halvår med en omsætning på 11 milliarder kroner, hvilket er tre procent bedre end samme periode sidste år. Indtjeningen kan dog ikke følge med. Den ender på 441 millioner kroner. Første halvår 2012 hed resultatet før skat 779 millioner kroner.

Grundfos-ledelsen erkender da også, at den opererer i et svært marked, der stadig lider under den økonomiske afmatning i Europa.

»Pumpemarkedet er i bedste fald stagnerende, og set i det lys er vores beskedne vækst ganske fornuftig. Første halvår er altid svagere end andet halvår hos os, så vi har forhåbninger om, at tallene på både vækst, omsætning og indtjening udvikler sig i positiv retning for hele året,« siger koncernchef Carsten Bjerg i en kommentar til regnskabet og tilføjer:

»Indtil videre har markedsudviklingen ikke været med os. Der er markeder, der ikke præsterer det, vi havde planlagt. Halvårsresultatet er lige bestået.«

Grundfos' ledelse har dog øjnene stift rettet mod andet halvår, der traditionelt er stærkere end det første halvår. Selv om ledelsens vækstambitioner ikke helt er nået for halvåret, ser den »positivt« på årets sidste seks måneder og forventer alt i alt »et godt 2013«.

»Samtidig kigger vi løbende på vores omkostningsniveau, tilpasser forretningen og er påpasselige med udgifterne. Der er godt styr på tingene, og vi forventer et samlet årsresultat for 2013 med fornuftig vækst for koncernen,« siger Carsten Bjerg i sin skriftlige kommentar til regnskabet og tilføjer:

»Vi glæder os over, at vores finansielle styrke er mere end intakt med en soliditet på 66,2 procent mod 64,7 procent efter første halvår sidste år.«