Sløje salgstal fordærver McDonald's-aktien

Aktien i fastfood-kæden McDonald's er i modvind i mandagens amerikanske marked, efter at kæden har afsløret sløje salgstal for november.

Foto: JOHANNES EISELE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samlet set faldt det sammenlignelige salg i McDonald's (salg i restauranter, der har været åbne i mere end 12 måneder, red.), med 2,2 pct. i årets næstsidste måned, og det var dårligere, end analytikerne havde ventet. Ifølge Bloomberg News var forventningen således en tilbagegang på 1,7 pct.

Særligt bemærkelsesværdigt er det, at McDonald's var i hård modvind på det amerikanske hjemmemarked, der ifølge Bloomberg News oplevede det største salgsfald i mindst et årti.

Det sammenlignelige salg i USA faldt med 4,6 pct. i november mod en estimeret tilbagegang på bare 1,9 pct. blandt analytikerne.

McDonald's meddeler desuden, at kædens problemer med en leverandør i Kina tidligere på året vil påvirke selskabets bundline negativt med 7-10 cent per aktie i fjerde kvartal.

McDonald's blev taget med bukserne nede tidligere i år, efter at det kom frem, at kæden havde solgt råddent kød til kinesiske kunder. Kødet stammende fra leverandøren Husi Food, og det sendte selskabet - og flere andre aktører i fastfood-industrien, som havde anvendt samme leverandør - i voldsomme problemer i landet.

Samlet set er meddelelsen ikke noget, som investorerne bryder sig om, og McDonald's-aktien falder med 3,3 pct. til 93,12 dollar efter omkring en times handel mandag.