Slagterimedarbejdere går hjem efter nedskæringer

Slagterimedarbejderne i Fåborg går hjem fra arbejde, dagen efter meddelelsen om at Danish Crown lukker fabrikken i Fåborg og dermed efterlader 472 medarbejdere uden job.

Danish Crowns medarbejdere i Fåborg er gået hjem, efter meddelelsen om, at deres arbejdsplads bliver lukket. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag meddelte slagteriet Danish Crown, at de lukker fabrikken i Fåborg og dermed siger farvel til 472 medarbejdere. Fredag formiddag svarede medarbejderne igen ved at holde tidlig weekend og først tage fat på arbejdet igen mandag morgen.

Danish Crown varslede i 2013, at et nej fra medarbejderne om at gå ned i løn ville føre til fyringer, og det er effekten af den strategi, der nu rammer slagterimedarbejderne.

»Vi skal være konkurrencedygtige,« sagde Danish Crowns koncernchef Kjeld Johannesen til Berlingske Business torsdag.Men strategien har efterladt slagterimedarbejderne i frustration, og derfor har de nu besluttet at nedlægge arbejdet.

»Der er mange frustrationer i forhold til, hvordan afskedigelserne vil foregå og hvilke kriterier, de fyrer ud fra,« siger Poul Fruergård Sørensen fra Nærings- og Nydelsesmiddelforbundet på Fyn til Ritzau Finans.

Frustrationerne udspringer af usikkerheden omkring den to-årige periode, som Danish Crown har afsat til at gennemføre fyringerne.

»Ingen kender kriterierne, som der bliver handlet efter,« siger Poul Fruergård Sørensen.Der var et overvældende flertal af medarbejderne, som stemte for at nedlægge arbejdet fredag formiddag. Men det bliver altså i første omgang kun frem til mandag morgen klokken 6.00, hvor det første skiftehold møder ind på fabrikken igen. 

Danish Crown har de seneste 10 år skåret medarbejderstaben ned fra 16.000 danske arbejdspladser i selskabets svine- og oksekødsdivisioner til 8.500. Ved udgangen af 2014 vil yderligere 800 job være forsvundet.