Slagteriet Tican rykker 80 bacon- og skinkejob til udlandet

Tican flytter 80 danske job til udlandet. Slagteriet har kæmpet for at bevare stillinger i Danmark, lyder det.

Tican slagteriet på havnen i Thisted. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Thisted. Slagterivirksomheden Tican flytter 80 stillinger fra Danmark til udlandet.

Tican vil flytte skinkeudbeningen fra Thisted til Tyskland, mens baconproduktionen i Ansager flyttes til Storbritannien 1. oktober i år. Det oplyser Tican i en pressemeddelelse.

»Medarbejderne og ledelsen har kæmpet i årevis for at bevare aktiviteterne i Danmark«, siger Ove Thejls, administrerende direktør i Tican i meddelelsen.

»Det er desværre blevet stadigt vanskeligere, og andre virksomheder har for længst nedlagt eller udflaget udbeningsaktiviteter og baconproduktion til UK eller Tyskland«, siger han.

Skinkeafdelingen i Thisted beskæftiger cirka 55 medarbejdere, mens omkring 25 medarbejdere er ansat i baconafdelingen i Ansager.

»Det er naturligvis beklageligt, at dette på kort sigt koster arbejdspladser i Danmark, men vi arbejder ufortrødent videre med vækst- og investeringsplaner på andre områder, hvilket med tiden forventes at få en positiv effekt på beskæftigelsen«, siger Ove Thejls.

Udbeningen af skinker flyttes i første omgang til Tyskland, men skal på sigt også rykke til Storbritannien, lyder det fra Tican.

Tican beskæftiger i alt omkring 2100 ansatte og har adresse i Thisted. Slagteriet blev opkøbt af tyske Tönnies i 2015.