Slagteriet Tican rykker 80 bacon- og skinkejob til udlandet

Tican flytter 80 danske job til udlandet. Slagteriet har kæmpet for at bevare stillinger i Danmark, lyder det.

Tican slagteriet på havnen i Thisted. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Thisted. Slagterivirksomheden Tican flytter 80 stillinger fra Danmark til udlandet.

Tican vil flytte skinkeudbeningen fra Thisted til Tyskland, mens baconproduktionen i Ansager flyttes til Storbritannien 1. oktober i år. Det oplyser Tican i en pressemeddelelse.

»Medarbejderne og ledelsen har kæmpet i årevis for at bevare aktiviteterne i Danmark«, siger Ove Thejls, administrerende direktør i Tican i meddelelsen.

»Det er desværre blevet stadigt vanskeligere, og andre virksomheder har for længst nedlagt eller udflaget udbeningsaktiviteter og baconproduktion til UK eller Tyskland«, siger han.

Skinkeafdelingen i Thisted beskæftiger cirka 55 medarbejdere, mens omkring 25 medarbejdere er ansat i baconafdelingen i Ansager.

»Det er naturligvis beklageligt, at dette på kort sigt koster arbejdspladser i Danmark, men vi arbejder ufortrødent videre med vækst- og investeringsplaner på andre områder, hvilket med tiden forventes at få en positiv effekt på beskæftigelsen«, siger Ove Thejls.

Udbeningen af skinker flyttes i første omgang til Tyskland, men skal på sigt også rykke til Storbritannien, lyder det fra Tican.

Tican beskæftiger i alt omkring 2100 ansatte og har adresse i Thisted. Slagteriet blev opkøbt af tyske Tönnies i 2015.