Slagteri-redningsplan på plads

Fødevareforbundet NNF, Dansk Industri og Erhvervs- og Vækstministeriet er nu nået til enighed om en redningsplan for det lukningstruede slagteri i Rønne. Berlingske Business erfarer, at medarbejderselskab vil sikre slagteriets fortsatte eksistens. Endnu er intet konkret dog offentliggjort.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Redningsplanen præsenteres onsdag klokken 09.00 i Dansk Industris hovedkvarter ved Københavns Rådhusplads. Endnu er de nærmere detaljer i redningsplanen ukendt. Ifølge Berlingske Business' oplysninger har Danish Crown godkendt planen, men koncernen ønsker ikke at udtale sig førend medarbejderne er orienteret ved ni-tiden. Planen kan ikke gennemføres uden medarbejdernes accept.Planen lægger op til, at medarbejderne skal indskyde 3,5 procent af deres løn i et medarbejderselskab over de næste fem år, erfarer Berlingske Business. Medarbejderselskabet vil investere i slagteriet og dermed sikre dets eksistens de kommende fem år.

Fra arbejdsgiverens side har man ellers længe fastholdt, at en lønnedgang på otte procent var den eneste løsning, der kunne redde den fortsatte drift af slagteriet. Ifølge Danish Crown gælder der særlige forhold for slagteridrift på Bornholm, hvorfor produktionen ikke kan oppebære den gennemsnitstimeløn på 197 kroner i timen, som slagteriarbejderne på øen har nu.


Medarbejderne nedlagde onsdag i sidste uge arbejdet, efter at ledelsen havde orienteret pressen om kravet på de otte procent og tidsfristen, inden medarbejderne selv blev informeret.