Slagteri- og ølmand skal føre Lagkagehuset udenlands

Lagkagehuset har ansat Jesper Friis som ny topchef. Han skal bruge sin erfaring fra Danish Crown og Carlsberg til at få Lagkagehuset til at ekspandere i udlandet.

Lagkagehuset på Christianshavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lagkagehusets bestyrelse har udpeget Jesper Friis til at lede virksomheden, der efter flere år med massiv vækst i Danmark nu er klar til international ekspansion. En solid operativ erfaring med opbygning af salgsorganisationer i udlandet har været udslagsgivende for valget af Jesper Friis, der tiltræder stillingen i dag.

»Det bliver en fornøjelse at introducere Lagkagehuset til de kvalitetsbevidste forbrugere i en række europæiske storbyer,« skriver Jesper Friis i en pressemeddelelse. Han har blandt andet en baggrund i Danish Crown og Carlsberg med udstationeringer i flere europæiske lande på CV’et.

Efter flere år med store investeringer er Lagkagehuset vokset fra at være et par håndfulde bagerbutikker til en landsdækkende kæde på 35 butikker i Danmark. Lagkagehuset nåede sidste år en omsætning på ca. en halv milliard kroner og driftsindtjeningen (EBITDA) steg med 39 pct. til 65 mio. kr. i 2014.

»Lagkagehuset har på få år fordoblet antallet af butikker og sin omsætning i Danmark. Det er oplagt, at vi nu fokuserer på at bryde igennem med vores koncept uden for landets grænser. Vi har valgt at sætte Jesper Friis i spidsen for projektet på grund af hans specifikke erfaring med at opbygge europæiske salgsorganisationer af meget stor kaliber på consumer-området,« lyder det fra Thomas Broe-Andersen, der er bestyrelsesformand for Lagkagehuset.

Lagkagehuset forventer at åbne den første butik i London inden for det næste år.