Slagteri- og ølmand skal føre Lagkagehuset udenlands

Lagkagehuset har ansat Jesper Friis som ny topchef. Han skal bruge sin erfaring fra Danish Crown og Carlsberg til at få Lagkagehuset til at ekspandere i udlandet.

Lagkagehuset på Christianshavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde

Lagkagehusets bestyrelse har udpeget Jesper Friis til at lede virksomheden, der efter flere år med massiv vækst i Danmark nu er klar til international ekspansion. En solid operativ erfaring med opbygning af salgsorganisationer i udlandet har været udslagsgivende for valget af Jesper Friis, der tiltræder stillingen i dag.

»Det bliver en fornøjelse at introducere Lagkagehuset til de kvalitetsbevidste forbrugere i en række europæiske storbyer,« skriver Jesper Friis i en pressemeddelelse. Han har blandt andet en baggrund i Danish Crown og Carlsberg med udstationeringer i flere europæiske lande på CV’et.

Efter flere år med store investeringer er Lagkagehuset vokset fra at være et par håndfulde bagerbutikker til en landsdækkende kæde på 35 butikker i Danmark. Lagkagehuset nåede sidste år en omsætning på ca. en halv milliard kroner og driftsindtjeningen (EBITDA) steg med 39 pct. til 65 mio. kr. i 2014.

»Lagkagehuset har på få år fordoblet antallet af butikker og sin omsætning i Danmark. Det er oplagt, at vi nu fokuserer på at bryde igennem med vores koncept uden for landets grænser. Vi har valgt at sætte Jesper Friis i spidsen for projektet på grund af hans specifikke erfaring med at opbygge europæiske salgsorganisationer af meget stor kaliber på consumer-området,« lyder det fra Thomas Broe-Andersen, der er bestyrelsesformand for Lagkagehuset.

Lagkagehuset forventer at åbne den første butik i London inden for det næste år.