Slagteri lagt i dvale i et år

Forsøg på at redde stumperne i Danish Meat Company, der er erklæret konkurs med en stor milliongæld. Slagteriet i dvale de næste 9-12 måneder.

Det er uvist, om slagteriet Danish Meat Company i Vrå efter et konkursdekret i dag lukker endeligt. Konkursboet arbejder med en plan om at redde stumperne og på længere sigt nogle af de omkring 170 arbejdspladser. Men det vil først ske i løbet af 9 - 12 måneder.

Det oplyser konkursboets kurator, advokat Karsten Madsen til Ritzau.

- Der arbejdes med en plan om så at sige at lægge slagteriet i "mølpose", indtil tiderne forhåbentlig ændrer sig. Vi har sikret slagteriets bygninger og udstyr, så driften kan genoptages, når der er økonomi i det, siger Karsten Madsen.

Med en betydelig milliongæld og et stort underskud på driften indtil driftstoppet i december 2008 indgav slagteriet selv konkursbegæring i dag. Men ejerne bag det private slagteri med 37 landmænd som leverandører forsøger at oprette et anpartsselskab, som køber det gældsramte konkursbo.

Slagteriet, der kun har eksisteret i to år, indstillede driften i begyndelsen af december, og allerede den gang gav direktør Carsten Sørensen udtryk for, at det ville blive svært at få tilført ny kapital. Det forlød, at slagteriet ville komme ud af 2008 med et underskud på omkring 50 millioner kroner. Dette tal kan kurator Karsten Madsen dog ikke bekræfte.

/ritzau/