Slagteri flytter 119 jyske job til Randers

Danish Crown lukker en fabrik i Hadsund og flytter produktionen til en ny fabrik ved Randers. 119 job flytter.

Foto: Tommy Kofoed
Slagterikoncernen Danish Crown vil flytte produktionen i Hadsund til Sdr. Borup ved Randers nær koncernens hovedsæde.

Det betyder, at 119 arbejdspladser forsvinder i Hadsund, men slagteriarbejderne står i første række, når den ombyggede fabrik ved Randers er klar inden udgangen af 2011.

Slagteriet besluttede mandag at indlede forhandlinger med medarbejderne i Hadsund om flytning af produktionen.- I Hadsund producerer vi i dag højt specialiserede produkter til vigtige markeder som Japan, England, Sverige og Danmark, og det er en produktion, vi forventer at øge med 50 pct. i løbet af de kommende år. Derfor er der brug for at se på kapaciteten og sikre tidssvarende produktionsforhold, siger produktionsdirektør Søren F. Eriksen, Danish Crown.

Siden Tulip Food Company, som ejes af Danish Crown, i december sidste år lukkede pølsefabrikken i Sdr. Borup, har man arbejdet med en plan om at flytte Hadsund-produktionen til den nedlagte pølsefabrik.- Planen er at lukke i Hadsund, når den nye fabrik står klar inden udgangen af 2011. Her vil der være samme antal arbejdspladser, og i det omfang medarbejderne har lyst til at flytte med, står de selvfølgelig først for, når arbejdspladserne skal besættes, siger Søren F. Eriksen.

Fabrikken i Hadsund har en dårlig beliggenhed i tæt bebyggelse, og det er svært her at opfylde nye miljøkrav.

/ritzau/