Slagsmål om OW Bunkers oliepenge

Kuratorer og banker strides om, hvem der har krav på en halv milliard oliekroner fra det konkursramte selskab OW Bunker. Sagen er på vej i retten.

Kuratorerne bag OW Bunkers konkursbo slås med bankerne ING og BNP Paribas om retten til en halv milliard kroner fra oliesalg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden december har det konkursramte oliehandelsselskab OW Bunker frasolgt restolie for en halv milliard kroner. De penge vil både banker og kuratorer nu have fat i. Og parterne er villige til at gå i retten med slagsmålet, skriver Børsen.

Bankerne, franske BNP Paribas og den belgiske division af hollandske ING, ville kun tillade frasalg af OW Bunkers tilbageværende olie, hvis kuratorerne anerkendte bankernes pant i olien.

Men det ville kuratorerne ikke acceptere, skriver kurator Pernille Bigaard og vil nu have sagen om de i alt 505,9 mio. kroner afgjort i den danske Sø- og Handelsret. Hun bakkes op af medkurator John Sommer Schmidt:

»Vi gør det ikke for sjov, men fordi vi mener, der er noget at komme efter. Der lå olieaktiver i det selskab for et ganske betragteligt beløb, som det er gået fint med at sælge. Nu udestår spørgsmålet om, hvor pengene skal hen. Og hvis vi ikke kan blive enige om det, må det ende i retten,« siger han til Børsen.

BNP Paribas har endnu ikke forholdt sig til sagen. Og hos INGs belgiske division vil man endnu ikke gå mere i detaljer, end at man tager situationen til efterretning og gør, hvad der er nødvendigt.

Tre gange tvist

Slagsmålet om bankernes oliepant er en af tre tvister fra OW Bunkers ruin.

Under behandlingen af datterselskabet OW Cargo Denmark har kuratorerne fundet 36 mio. kroner i tilgodehavender hos forsvarskunder fra hele verden. De penge er sendt til bankerne, selv om kuratorerne mener, de retteligt burde være betalt til konkursboet.

Dertil kommer en sag mod Skat, der tilbageholder 59 mio. kroner i momstilgodehavender.

Skat havde oprindeligt acceptere at udbetale momsbeløbet, men i starten af marts var pengene stadig ikke dukket op. Da kuratorerne igen tog kontakt til Skat, fik de at vide, at pengene er tilbageholdt for at modregne OW Bunkers selskabsskat. Det er endnu uvist, hvor stort et beløb Skat vil udbetale.