Skype solgt for 44 milliarder - kontant

Softwaregiganten Microsoft køber Skype for astronomiske 44 milliarder kroner. Det er Microsofts største køb nogensinde.

Skype er endnu en gang solgt for et milliardbeløb. Fold sammen
Læs mere
Foto: DENIS BALIBOUSE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internettelefon-selskabet Skype og Microsoft er blevet enige om en aftale, der betyder, at Microsoft overtager Skype for 44 milliarder kroner, bekræfter softwaregiganten i en pressemeddelelse. Det er Microsofts største handel nogensinde.

Modsat tidligere salg af Skype er aktier dog ikke en del af betalingen. Microsoft vælger at betale hele beløbet i kontanter. Salget betyder samtidig, at Skypes danske grundlægger Janus Friis for anden gang scorer et milliardbeløb på tjenesten.Microsoft har længe villet investere for at styrke sin position i web-kommunikation. Med købet af Skype har Microsoft endnu et brand i puljen med Messenger, Hotmail, Outlook og Xbox Live.

"Skype er en fantastisk service, der er elsket af millioner af mennesker i hele verden. Sammen vil vi skabe fremtiden for real-time kommunikation, så folk let kan holde forbindelsen til familie, venner, klienter og kolleger hvor som helst i verden," siger Microsofts administrerende direktør Steve Balmer.

Skype bliver efter sigende en selvstændig division i Microsoft, der frem over skal ledes af Skypes nuværende direktør Tony Bates.Skype har indtil nu været ejet af en investorgruppe, der købte størstedelen af tjenesten af Ebay i 2009. Dengang blev Skype værdisat til 2,75 milliarder dollar. Ebay købte Skype i 2006 af grundlæggerne Janus Friis og Niklas Zennström for omkring 16 milliarder kroner.

Salget til Microsoft giver milliardgevinst for anden gang til den danske grundlægger Janus Friis, der sammen med svenske Niklas Zennström indtil nu stadig ejede omkring 14 procent af Skype. Salgsprisen på 44 milliarder betyder dermed, at de to grundlæggere inden længe kan sætte tre milliarder ind på deres konti - hver.

Microsoft bliver nu Skypes fjerde ejer, siden tjenesten blev grundlagt i 2003. Skype havde sidste år 170 millioner brugere - heraf 8,8 millioner betalende kunder. Samlet set blev der talt 207 milliarder minutter gennem Skype sidste år.

Se TV: Microsoft køber Skype