Skype sagsøgt for uregelmæssigheder

Luxembourgsk firma kræver erstatning og vil have sat en stopper for, at internettelefoniselskabet uden aftale bruger teknologi, som det ejer retten til.

Microsoft-topchef Steve Ballmer, da han for en måned siden glad kunne fortælle, at han har købt Skype. Arkivfoto: Justin Sullivan, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsoft har fået en ny retssag på halsen, efter at det dansk-svenske internettelefoniprogram Skype, som Microsoft købte for nylig, er blevet sagsøgt.

Det luxembourgske selskab Via Vadis hævder, at Skype har krænket to patenter, som Via Vadis sikrede sig eneretten på i september 2008 og marts 2011. De handler om en særlig måde at tilgå og håndtere data på, og den samme måde anvender Skype i sit kommunikationsprogram.

Sagen er anlagt i USA, men Via Vadis har ifølge nyhedsbureauet Bloomberg anlagt en tilsvarende sag i april i Luxembourg, hvor også Skype har hovedsæde, efter at forhandlinger med Skype brød sammen. Via Vadis sagsøgte desuden Skype i Tyskland i januar og bad om at få Skypes kontorer i Luxembourg ransaget. Ransagningskendelsen har Skype appelleret.

Via Vadis kræver erstatning og vil have rettent il at sætte en stopper for patentkrænkelserne.

Skype vil ikke kommentere sagsanlægget.

Microsoft købte Skype for 8,5 milliarder dollars - det hidtil største opkøb, som Microsoft, der selv er verdens største softwarefirma, har foretaget.

Skype har 170 millioner aktive brugere, der kan bruge internetforbindelsen til at ringe gratis til hinanden, ligesom man kan ringe til stærkt nedsat takst til almindelige telefonnumre. Microsoft vil bygge Skype ind i sit Outlook-postprogram, Xbox-spillekonsol, Windows-mobiltelefoner og øvrig software, der bruges i virksomheder.