Skype overtager Microsofts erhvervskunder

Fra 14. april forsvinder Microsofts kommunikationspakke Lync til erhvervsbrug og erstattes af Skype.

Når Lync og Skype smelter sammen, får Lync-brugerne ikke alene straksbeskeder og lydopkald men også videoopkald og mulighed for at kontakte alle Skype-brugere fra PCer, tavle-PCer eller smartphonetelefoner. Brugerfladen vil fremover være Skypes velkendte. Foto: Microsoft Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsofts køb af det dansk-svenske internettelefoniprogram Skype betyder nu dødsstøddet til erhvervskommunikationspakken Lync, som 14. april skifter navn til Skype for Business og får med Skypes brugerflade.

Lync har været Microsofts måde at koble beskeder, telefoni, lyd- og videokonferencer samt dokumentdeling sammen med virksomheders øvrige Microsoft-software. I dag bruger omkring 100 millioner på verdensplan Lync.

Men siden Microsoft i 2011 købte Skype af internetauktionshuset eBay for 8,5 milliarder dollars, har softwaregiganten arbejdet på at gøre det til fast inventar i alle sine produkter ved siden af Office-kontorpakken.

Den store sammensmeltning

Omkring 300 millioner bruger i dag Skype til gratis samtaler og videosamtaler, og Skype har i mange år været verdens største leverandør af udlandssamtaler.

Den nye Skype for Business, som vil gøre det muligt for virksomheder at lade 250-300 brugere kommunikere sammen fra både mobil- og PC-skærme, bliver automatisk opdateret hos brugere af Microsofts Office 365-kontorpakke, og Microsoft håber, at privat- og erhvervsbrugen af Skype dermed kan smelte sammen, så der bliver en større kontaktflade.

Selv om man åbner andre programmer, vil man fortsat kunne se sit aktive opkald i et vindue på skærmen, og opkald kan nu viderestilles og dokumenter deles med et enkelt klik mod tidligere tre. Eftersom Skype findes til PCer, tavle-PCer og smartphonetelefoner på tværs af styresystemer, vil man nemt kunne finde og kontakte andre Skype-brugere.

Flere muligheder med Windows 10

Til sommer lancerer Microsoft tale- og videokonferencer direkte i Office 365, som dermed kan bruges til al slags kommunikation, og gennem Microsoft Surface Hub og Windows 10-applikationer vil kan kunne dele en storskærm og deltage i møder og redigere i fælles dokumenter, uanset hvilken skærm man arbejder på.

Nuværende Lync-kunder skal opdatere fra Lync Server 2013 til den nye server for at få Skype for Business, men det er udelukkende en softwareopgradering.

Microsoft forventer, at ændringen til Skype for Business vil betyde 200 procent flere brugere inden for det første år.