Skype-opkald uden pc

Telefoni. Der er dansk teknologi bag den første Skype-telefon, der virker uden tilslutning til pc'en.

136 millioner mennesker kan ikke tage fejl. Skype er en smart opfindelse. Vi sidder jo alligevel det meste af dagen foran vores pc. Hvorfor så ikke også foretage opkald fra den især når det er gratis.

Og det er, hvad i omegnen af 136 millioner mennesker gør i dag. Her på ErhvervsBladet har vi tidligere anmeldt telefoner designet til Skype-opkald. Et håndfast bevis på, at Skype er blevet så integreret en del af hverdagen, at net-telefoner nu ligner almindelige fastnet-telefoner.

Indtil nu har den helt store forskel været, at pc'en skal være tændt, hvis opkald skal foretages over Skype.

Men i november lancerede danske RTX Telecom den første trådløse Dual Phone til Skype, der virker uden tilslutning til pc'en. Det vil sige, at nu kan man sidde med benene op i sofaen og benytte sig af Skypes gratis opkald mens pc'en er slukket.

Det er smart. For med RTX Telecoms Dual Phone får du hele tre måder at foretage en opringning på.

Telefonen giver brugeren mulighed for at bestemme, om opkaldet skal foretages via en normal telefonforbindelse, gratis via internettet mellem Skype-brugere eller benytte det såkaldte Skype-out, hvor du ringer fra Skype til et fastnetnummer.

Installeringen af telefonen tager ikke mange minutter og kræver lige så få hjerneceller. Et vidnesbyrd er de få minutter, det tog mig at klare opgaven. En bredbåndsinternetforbindelse er dog stadig nødvendig for alle opkald via Skype.

Du tilslutter basestationen, som følger med telefonen, til henholdsvis internetforbindelsen og fastnetforbindelsen. Herefter sætter man strøm på, og så er man reelt køreklar.

For at ringe over Skype skal man selvfølgelig have en Skype-konto. Er man allerede Skype-bruger, logger man sig blot ind på selve telefonen. Har man endnu ikke oprettet en konto, følger man instruktionerne på telefonen.