Skype nu også klar til Android

Nyere telefoner med Android som styresystem kan nu ringe gratis, når de kobler sig på et trådløst net.

Nye mobiltelefoner med Android kan nu også få Skype, så man kan ringe gratis til store dele af verden. Foto: Skype Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens mest udbredte internettelefoniprogram, det dansk-svenske Skype, kan nu også bruges fra mobiltelefoner med den nyeste udgave af Google Android som styresystem.

Skype er et computerprogram, som via internetforbindelsen gør det muligt at ringe gratis til andre Skype-brugere verden over samt ringe til nedsat takst til normale telefoner. Skype er udtænkt af danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström.

En række telefoner er udelukket

Skype til Android kan hentes gratis på Android Marked eller direkte fra www.skype.com/m men kræver, at man har den nyeste udgave af Google Android, d.v.s. version 2.1. Det udelukker i øjeblikket en lang række Sony Ericsson-telefoner, som først bliver opgraderet fra om en måned og formentlig op til et halvt år frem.

Ved at installere Skype på en mobiltelefon kan man, når man er i nærheden af et trådløst net, ringe gratis via internetforbindelsen i stedet for at bruge mobilnettene, hvor man typisk betaler for brugen. Man kan også sende og modtage chatbeskeder til en eller flere personer, og så kan man se, hvornår andre Skype-kontakter i adressebogen er »på«.

Skype findes til alle typer af computerstyresystemer - Windows, Mac og Linux - og til flere mobilstyresystemer.