Skype-milliardær vil sikre dine samtaler

Samtaler skal være private, mener Janus Friis, der vil kryptere din kommunikation på internettet med sin seneste satsning.

Janus Friis. Manden der solgte Skype til E-bay og blev milliardær, er på vej med et ny projekt. Fold sammen
Læs mere
Foto: MØLLER MAGNUS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skype-milliardær Janus Friis introducerer nu en ny version af sin beskedplatform. Milliardæren vil sikre sines brugeres privatliv gennem sit seneste iværksætterprojekt.

Wire, som app’en hedder, understøtter fremover end-to-end kryptering på alle samtaler inklusiv videoopkald.

Ideen med krypteringen er, at undgå at brugernes data benyttes af virksomheder til målrettet annoncering.

»Vi lancerer en række privatlivsfunktioner, der holder samtaler over Wire uden for den stigende onlinedataindustri, hvor private brugerdata høstes med henblik på at oprette profiler og målrette reklamer,« siger Janus Friis, der er bestyrelsesformand hos Wire.

Den danske iværksætter var i 2003 medstifter af Skype, som senere blev solgt til eBay for et milliardbeløb. I dag er Skype ejet af Microsoft.

»Vores mål med denne nyhed har været at opnå ukompliceret privatlivsbeskyttelse. Derfor benytter vi en avanceret, open-source kryptering, der permanent er tilsluttet,« forklarer Alan Duric, der er teknisk direktør hos Wire.

»Vi mener, at Wire er det eneste værktøj i branchen, der tilbyder permanent kryptering på alle samtaler – gruppevis eller 1:1 – og samtidig på så mange forskellige enheder,« siger han.

Den nye version af Wire fås til iOS, Android, Mac OS og Windows gennem app-stores og wire.com.

LÆS MERE