Skype lukker i Sverige

120 ansatte mister jobbet hos det Microsoft-ejede internettelefoniselskab et halvt år, efter at også London-kontoret lukkede.

Microsoft, som købte det dansk-svenske internettelefoniprogram Skype i 2011, lukker nu også sit kontor i Sverige. Arkivfoto: Franz-Peter Tschauner, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Franz-Peter Tschauner

Skype lukker sin virksomhed i Sverige, og alle 120 ansatte på kontoret i Stockholm er blevet varslet om, at de mister deres job.

Det skriver det svenske dagblad Dagens Industri.

Skype, som gennem mange år har været verdens største leverandør af udlandstelefoni, er et kommunikationsprogram, som på en PC eller en mobiltelefon anvender internetforbindelsen, hvorved man kan ringe til andre Skype-brugere verden over uden omkostninger, ligesom man kan ringe til almindelige telefonnumre til nedsat pris. Man kan også lave videosamtaler mellem en eller flere Skype-brugere.

Også kontoret i London er lukket

Det var danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström, som i 2003 med hjælp fra estiske programmører opfandt Skype, som de siden solgte - to gange: først til internetauktionshuset eBay i 2005, siden i 2011 til softwaregiganten Microsoft, der betalte 8,5 milliarder dollars for det. Det var det hidtil største Microsoft-opkøb.

Ifølge Dagens Industri omsatte Skype i Sverige i 2016 for 265 millioner svenske kroner med et overskud på 31 millioner kroner.

I september 2016 lukkede Microsoft Skypes kontor i London og fyrede 400 ansatte. Lukningerne sker, fordi Microsoft ønsker at begrænse antallet af geografiske positioner og samle udviklingen.

Microsoft lover at bistå de ansatte med hjælp og om muligt tilbyde andre jobmuligheder. Hvor i verden det skulle være, står dog ikke klart.