Skype-investor planlægger Facebook-bank

Serie-iværksætteren Morten Lund er på vej med en hybrid mellem en onlinebank og et socialt netværk.

Iværksætteren Morten Lund planlægger at åbne en onlinebank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

”Okay. Jeg indrømmer det – vi laver en ny bank”. Sådan lød beskeden på Twitter fra den tidligere Skype-investor og ejer af Nyhedsavisen, Morten Lund.

Morten Lund bekræfter over for Business.dk, at der er noget på vej, men kan indtil videre ikke fortælle nærmere.

Ifølge Business.dks kilder vil banken, der skal hedde BankXO, forsøge at udnytte, at mange bankkunder er frustrerede over bankerne, men reelt ikke har et alternativ.

Detaljerne er stadig sparsomme, men den kommende bank skal drage paralleller mellem en almindelig onlinebank og et socialt netværk. Banken skal ifølge Morten Lund have interaktion med Facebook.

Sikkert er det dog, at banken hverken kommer til at have rådgivere eller filialer. Til gengæld kommer banken til at give et bedre overblik over, hvordan kunderne bruger deres penge.

Morten Lund investerede i sin tid i Skype og tjente en formue, da selskabet blev solgt. Sideløbende har han investeret og iværksat en myriade af IT-selskaber.

I 2008 skød han omkring 100 millioner kroner i gratisavisen Nyhedsavisen. Men godt et halvt år senere måtte avisen dreje nøglen om, og Morten Lund blev erklæret personlig konkurs. Han har siden fået en akkord med sine kreditorer.