Skype-ejer presset på pengepungen

Internet-auktionshuset eBay, som også ejer Den Blå Avis i Danmark, tjener mindre på sin kerneforretning, mens bl.a. Skype indbringer flere penge.

eBay købte 6. oktober Den Blå Avis for 2,1 milliarder kroner. Her ses Den Blå Avis' tidligere ejer, Karsten Ree (t.v.), sammen med Jacob Fonnesbech Aqraou (t.h.) fra eBay. Foto: Rune Evensen
Læs mere
Fold sammen
Det strammer til for den amerikanske ejer af Den Blå Avis og Skype, Internet-auktionshuset eBay, og usikkerheden breder sig om, hvordan indtjeningen skal fastholdes fremover.

eBay fremlagde onsdag aften regnskab for årets traditionelt bedste kvartal, nemlig oktober-december, hvor julehandelen indgår. Resultatet efter skat faldt fra 531 til 367 millioner dollars, men den samlede omsætning faldt med syv procent til 2,04 milliarder dollars.

Det er et større fald end forventet og rammer især netauktionen, som er gået 16 procent tilbage på grund af krisen og den stigende dollar, som gør det dyrere for f.eks. europæere at købe via eBay. 53 procent af salget på eBay stammer fra udlandet.

Til gengæld er indtægterne på Internet-telefonprogrammet Skype, som er opfundet af en dansk-svensk duo, steget med 26 procent; via Skype kan man nemlig ringe til væsentligt lavere priser end over traditionelle telefoner.

Betalingstjenesten PayPal, hvorigennem man kan betale for varer over Internet, nyder også fremgang, nemlig med 11 procent til 1,27 milliarder dollars.

eBay, som har hovedsæde i San José i den vestamerikanske stat Californien, besluttede sidste efterår at skære ti procent af arbejdsstyrken.