Skype bliver en del af TV-pakken

USAs største udbyder af kabel-TV satser stort på videotelefoni. Skype-pakke skal få seerne til at tale og chatte, mens de ser fjernsyn.

Foto: DENIS BALIBOUSE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske kabel-TV-kæmpe Comcast vil smelte TV og videotelefoni sammen. Et nyt samarbejde med Skype betyder, at millioner af kabel-TV-kunder får nem og hurtig adgang til videotelefoni. Det skriver Financial Times.

Allerede nu kan mange af de nyeste fladskærmsfjernsyn logge på Skype, men det kræver en særskilt internetadgang, og opsætningen af den kan virke afskrækkende på kunder. Det vil Comcast ændre på ved at levere et Skype-sæt direkte til kunderne, som blot skal tilslutte det medfølgende videokamera og logge ind for at bruge Skype-programmet.

Comcast åbner for en række Skype-tjenester på dets kabelnet – men ikke alle. Kunderne får adgang til videotelefoni og chat, og begge dele vil kunne køre i en boks på skærmen, mens de ser fjernsyn. Der bliver ikke åbnet for Skypes betalingstjeneste, hvor kunden kan ringe til mobil- og fastnettelefoner, endnu.

Indtil videre er servicen gratis, hvis kunderne holder sig under det dataforbrug, der allerede er en del af Comcast-pakken.

De amerikanske kabel-TV-selskaber har på det seneste været pressede af, at markedet virker mættet. Derfor leder de for tiden efter nye veje til vækst og en oplagt mulighed er at konkurrere på de tjenester, digital fjernsyn gør mulig, skriver Financial Times.

Det delvist danskudviklede Skype-program er for nyligt blevet købt af Microsoft. Softwaregiganten har lagt 44 milliarder dollar på bordet for at kunne sætte sig på Skype, der har over en halv milliard registrerede brugere.

Mange af Skypes brugere er dog inaktive, men ikke desto mindre skriver Skype selv, at det gennemsnitligt og på månedsbasis har 145 millioner brugere.