Skype ansætter 400 til nye betalingstjenester

Internettelefonigiganten skal tjene flere penge. Derfor skal der hurtigt udtænkes nye betalingstjenester, siger ny topchef, der vil ansætte næsten 50 procent flere.

Skypes nye topchef, Tony Bates, vil have flere af de 124 millioner Skype-brugere til at købe ekstra tjenester. Arkivfoto: Rick Wilking, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den dansk-svenske internettelefontjeneste Skype vil øge antallet af medarbejdere med omkring 50 procent for at tjene penge og genopfinde sig selv.

Skype leverer gratis telefoni over internetforbindelsen via sit computerprogram og sidder i dag på den største markedsandel for udlandstelefoni i verden, nemlig hele 25 procent af alle internationale samtaler. Derfor vil selskabet nu udtænke nye tjenester, som brugerne skal betale for, for at udnytte det navn, som Skype har.

Ny topchef: Det skal gå hurtigere

Det siger den nye administrerende direktør, Tony Bates, til finansavisen Financial Times. Han ønsker, at det skal gå hurtigere med at få nye tjenester ud til brugerne, og derfor skal der ansættes omkring 400 flere produktingeniører.

»Man vil se en rytme og kadence i produktlanceringer, som vil blive øget,« lover han.

Skype-brugere ringer gratis til hinanden, uanset hvor i verden de er. De kan også lave gratis videosamtaler, hvis netforbindelsen er hurtig nok. Desuden kan de ringe til stærkt nedsat takst til almindelige fastnet- og mobiltelefoner.

For få betaler i dag

Men kun omkring otte millioner af de 124 millioner, som hver måned bruger Skype, betaler for ekstraydelser. Det indbragte en nettoindtægt på 13 millioner dollars af de 406 millioner, som Skype tjente i første halvår af 2010.

Skype har i dag omkring 850 ansatte, flertallet i Estland, selv om Skype selv er indregistreret i Luxembourg, har markedsføringen i London og audiovisuel udvikling i Stockholm. 80 procent af de kommende ekstra 400 ansatte skal arbejde i Silicon Valley i Californien på den amerikanske vestkyst.

Tony Bates kom til Skype som leder af en af netværksgiganten Ciscos forretningsdivisioner.

Skype er opfundet af danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström i 2003.