Skykon-bestyrelse afviste redningsforsøg

Fortsat ballade efter Skykons konkurs.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ledergruppe bestående af forretningsudviklingsdirektør Niels Brix, økonomidirektør Søren Lindgaard samt vicepræsidenterne Lars Fuglsang og Johnny Skov havde angiveligt kort før Skykons konkurs kontakt til nye investorer, der var villige til at skyde kapital i selskabet. Derfor forsøgte gruppen at få udskudt beslutningen om at begære koncernen konkurs. Det viser dokumenter, som dagbladet Børsen har fået fat i.

Ledelsesgruppen anmodede således bestyrelsen om ikke at indgive konkursbegæring før jul, da de havde "meget gode indikationer på, at en løsning kan opnås", skriver Børsen.

Ikke noget i det

Den mulige løsning lå angiveligt i tæt dialog med med Hudson Clean Energy, Tat Group og Better Capital som mulige investorer, ligesom ledergruppen selv stod klar med 10 mio. kr. på betingelse af, at bestyrelsesmedlem Jens Risvig Pedersen, bror til daværende administrerende direktør og bestyrelsesformand Carsten Risvig Pedersen, ville indskyde 8 mio. kr.

Bestyrelsen, med undtagelse af tidligere direktør Jesper Øhlenschlæger, valgte dog at stemme for en konkursbegæring, som blev indgivet lige før jul.

- Fordi vi i to måneder har været igennem nøjagtig den proces, og der var ikke noget reelt bag deres planer. Der var en hel anden dagsorden bag det brev. Når løbet er kørt, skal man indse det, siger Jens Risvig Pedersen til Børsen.