Skyd 3D billeder med nyt digitalkamera

Med nyt digitalkamera kan man tage 3D billeder og optage 3D film.

Læs mere
Fold sammen
Det kommende efterår bliver for alvor i 3D. Film, spil, tvstationer, youtube og biografer er alle på vej med mere og mere 3D, og nu kan vi selv være med. Fujifilm har netop annonceret verdens første point and click 3D kamera. Deres Fujifilm Finepix Real 3D W1 kan optage film og billeder i 3D. Kameraet arbejder med to linser, der tager det samme billede samtidigt.

Desværre kan man ikke se 3D effekten på almindelige skærme, men kameraets egen lcd skærm viser det i fuld 3D, ligesom Fujifilms tilhørende photoframe også kan vise 3D effekten.

Der er endnu ingen test af kameraet, så det er uvist, hvor godt det virker. Men bloggere på blandt andet Engadget fortæller med begejstring om gamle analoge 3D kameraer fra 80'erne, der var i stand til at vise ægte 3D på fremkaldte billeder. Hvis den digitale version af teknikken virker lige så godt, så kan der for alvor være en revolution i vente. Fujifilm er også på vej med en printer, der kan få ens ferieminder til at springe ud af et simpelt stykke papir.

Der er endnu ingen detaljer om kameraets opløsning. Kameraet kan også tage almindelige 2D billeder og kan tage to 2D billeder med forskellige indstillinger samtidigt.

Kameraet kommer til september og koster omkring 600 dollars.