Sky hotelkonge i ny stor million-satsning

Sidste år lancerede Danmarks hemmelige hotelkonge milliardplaner tæt ved Ballerup - nu har han været på opkøb i Jylland og vil investere en kvart milliard.

Dansk-canadieren Bjarne Bøgh Jensen og hustruen Marianne, står bag Dayz Resort Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For få måneder siden dukkede han op som trold af en æske og ville opføre et kæmpe feriecenter ved Ballerup. Nu vil Danmarks diskrete feriecenter-konge, Bjarne Bøgh Jensen, supplere milliardplanerne nordvest for København med trecifrede millioninvesteringer i Midtjylland.

Hans Days Resort-kæde har, som omtalt af Berlingske Business mandag, fra årsskiftet overtaget Danparcs Søhøjlandet i Gjern ved Silkeborg, og det udløser store millioninvesteringer. Dels i selve overtagelsen, dels i at modernisere en centerbygning med blandt andet tropisk badeland samt 110 feriehuse, dels i at opføre 162 nye feriehuse."Vi offentliggør ikke købsprisen, men der er værdier for rigtig, rigtig mange penge. Moderniseringer af centerbygning og feriehusene på knap 20 år bliver ikke voldsomme investeringer, men de 162 nye huse kommer da nok til at koste et par hundrede millioner sådan cirka," siger koncerndirektør Martin Dyrholm til Berlingske Business.

De nye feriehuse, som kan opføres, bliver kun bygget i det omfang, efterspørgslen og konjunkturerne er til det - og i det omfang, de eksisterende feriehuse kan sælges fra og give penge i kassen. Samme model har Days benyttet i sine syv øvrige feriecentre - alle i Jylland.

Moderniseringsarbejdet går i gang med det samme, og Martin Dyrholm håber, at byggeriet af de nye feriehuse kan sættes i gang om et års tid.

Med tiden er det ifølge Dyrholm også muligt, at Dayz vil udvikle flere attraktioner i sit nye feriecenter.

Dayz-kæden er gradvis opbygget siden 1997 af ægteparret Marianne og Bjarne Bøgh Jensen. Bjarne Bøgh er uddannet bygningsingeniør og slog sig som 23-årig ned i Canada, og parret har skiftevis boet dér og herhjemme.I efteråret var det halve dronningsrige ved at tabe både næse og mund, da en stort set ukendt udenlandsk-dansker dukkede op og ville bygge Nordeuropas største feriecenter til fire milliarder kroner i Egedal - en småsøvnig forstadskommune, de færreste kunne forbinde med sol og sommer.