Skuffet Jay Z kræver kæmpe erstatning

Musiktjenesten Tidal, som før hed Wimp, havde ikke nær så mange brugere og nær så god økonomi, som rapperen fik indtryk af, da han købte den sidste år.

Foto: FREDERIC J. BROWN. Rapkongen Jay Z og hustruen Beyonce Knowles
Læs mere
Fold sammen

Den amerikanske rapper Jay Z føler sig snydt ved købet af den norske musiktjeneste Wimp - i dag Tidal - og varsler nu krav om tilbagebetaling i hundredmillionerklassen.

Det skriver det norske dagblad Dagens Næringsliv.

Jay Z, der er gift med popstjernen Beyonce og bærer det borgerlige navn Shawn Carter, betalte 464 millioner svenske kroner eller 371 millioner danske for musikstreamingtjenesten men har nu opdaget, at Wimp havde færre abonnenter end oplyst, og at økonomien havde det værre.

Schibsted: Uforstående over for krav

Derfor har han over for de tidligere ejere med den norske mediekoncern Schibsted i spidsen varslet krav om at få kompensation.

»Vi stiller os uforstående over for brevet og eventuelle krav,« oplyser Schibsteds kommunikationsdirektør, Anders Rikter, til Dagens Næringsliv og understreger, at der har været fuld åbenhed om økonomien, eftersom Schibsted er børsnoteret.

Tidal har på verdensplan, ifølge den amerikanske finansavis Wall Street Journal, omkring en million betalende kunder af de i alt tre millioner brugere. Musiktjenesten er en del af blandt andet teleselskabet Telenors abonnementer.

Tidals advokater mener, at antallet af abonnenter i virkeligheden var væsentligt lavere end de 503.000, som blev opgivet i januar 2015, da Wimp blev overtaget. Wimp var en del af det børsnoterede Aspiro, som Jay Z overtog.