Skuffet Bestseller-boss klar til at stramme op efter sløjt år

Det har været et skuffende år for Danmarks største modekoncern, Bestseller, og det har fået ejer og direktør Anders Holch Povlsen til at stramme op i organisationen. Nu skal der styr på omkostningerne.

Bestsellers ejer og direktør, Anders Holch Povlsen, er langt fra tilfreds med årets resultat fra den jyske modekoncern. Bundlinjen falder fra sidste års 1,7 milliarder til 1 milliarder kroner. Fold sammen
Læs mere

Et skuffende resultat, der falder fra 1,7 milliarder kroner til 1 millard kroner, kræver en opstramning i modekoncernen Bestseller. Og der bliver strammet op over hele linjen i organisationen, fortæller ejer og direktør, Anders Holch Povlsen.

Han havde set det ringe resultat for regnskabsåret 2014/2015 komme, og derfor satte han allerede i februar gang i det interne tiltag »Fit for Fight«.

»Fit for Fight skal effektivisere vores drift og organisation samt gøre tingene mere enkle, så vi får vendt udviklingen og igen kkan fremviser resultater, som vi kan være tilfredse med,« lyder det fra Anders Holch Povlsen.

Regnskabsåret viste en omsætning på 21,8 millarder kroner mod 20,1 milliarder kroner året før, mens resultat før skat altså faldt til 1 milliard kroner. Modedirektøren understreger, at der i hele organisationen nu er sat fokus på at holde omkostningerne nede med det nye interne tiltag.

»Det går ud på at have en større påpasselighed med omkostningerne, og det går ud på at sikre, at vi ikke har for mange medarbejdere,« siger Anders Holch Povlsen.

Han afviser, at der bliver tale om store nedskæringer på personalesiden men erkender, at håndbremsen er trukket.

»Jeg tror, at ud af omkring 3.600 medarbejdere vil der sikkert være tilpasninger rundt omkring, men det bliver ikke noget væsentligt,« siger Anders Holch Povlsen og tilføjer:

»Vi skal vende hver en sten og kigge på vores aftaler og omkostninger. Vi har i flere sammenhænge ikke været dygtige nok, og vi har i kampens hede nogle gange glemt de sunde holdninger og værdier, vi er kendt for.«

Ifølge Anders Holch Povlsen er organisationen allerede tilpasset flere steder, men han vil ikke konkretisere hvor.

»Vi har allerde taget fat nogle steder. I nogle funktioner i virksomheden har vi været meget påpasselige med antal medarbejdere og omkostninger,« siger han.

Direktøren er ikke bleg for at tage sin del af ansvaret for det skuffende resultat. Udover at svinge pisken over sine medarbejdere peger han også på ledelsens præstation i forhold til at få modekoncernen tilbage på sporet.

»Ledelsen må tage sig lidt sammen. Det er bare sjovere at have fremgang og have styr på tingene, og det skal vi hurtigst muligt tilbage til,« siger han.

Foruden omsætning og resultat før skat offentliggør Bestseller egenkapital, som ligger på 10,6 milliarder kroner. Anders Holch Povlsen forventer et resultat på 2 millarder kroner i regnskabsåret 2015/2016.