Skuffende test sender biofarma-aktie i styrtdyk

Biofarma-selskabet Topotarget aktie styrtdykkede før weekenden efter skuffende undersøgelse af lægemiddel. Og nedturen fortsætter mandag. En kommende undersøgelse er afgørende for selskabets fremtid, lyder det fra analytiker.

"Vi har fortsat tiltro til Belinostats potentiale enten som enkeltstofbehandling eller i kombination med andre behandlinger. Vi er fortsat dedikeret til at udvikle Belinostat såvel i solide tumorer som i blodkræftsygdomme,” udtaler Topotargets administrerende direktør Francois Martelet (billede, arkiv) i fondsbørsmeddelelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Fondsbørsen lukkede i fredags endte Topotarget i et minus på hele 59,89 pct. Og mandag er aktien faldet yderligere 17 pct.

Styrtdykket kommer, efter selskabet i fredags offentliggjorde resultater af kliniske undersøgelser af midlet Belinostat, som er et middel mod tumorkræft.

Belinostat er i testfasen og blev testet for dets effekter i kombination med kemoterapi. Senere på året kommer der resultater fra endnu en undersøgelse i forhold til effekterne mod lymfekræft, såkaldt PTCL.

"Undersøgelsen skulle være det første reelle kliniske bevis på Belinostats effekter som tilføjelse til kemoterapi, og så er det klart, at det skuffer. Pengekassen er ved at løbe tør for Topotarget, så de ser primært frem mod en anden undersøgelse i PTCL senere på året, der for alvor afgør Topotargets fremtid," siger analytiker Thomas Bowers fra Danske Equities, der følger Topotarget.

"Topotarget har sat alle sine kræfter ind på Belinostat, så det er klart, at det skaber nogle rystelser og nervøsitet forud for resultat af undersøgelsen i PTCL indikationen," siger han.

Biotek-selskabet afventer resultatet af endnu en undersøgelse, der er afgørende for, om Belinostat kan godkendes som lægemiddel i USA. Det vil udløse penge fra selskabets amerikanske partner, Spectrum.

"Den her undersøgelse er et slag for Topotarget på længere sigt, da det stiller spørgsmål til effekten i kombination med kemoterapi i forskellige kræftindikationer. Havde der været positive resultater, så havde der været bedre muligheder for evt. at finde nye partnere hvor der lige nu kun er Spectrum for det amerikanske marked, eller måske muligheden for at få skudt ny kapital i selskabet. Udfaldet af studiet i PTCL vurderer jeg er make-or-break for Topotarget," siger Thomas Bowers.

Hvis den kommende undersøgelse lever op til kravene fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, vil det udløse en million aktier i Spectrum samt et tocifret millionbeløb i dollars til Topotargets slunkne pengekasse, fortæller Thomas Bowers.

Belinostat er tiltænkt til behandling af patienter med kræft med ukendt primærtumor. Intet godkendt lægemiddel opfylder den funktion, så derfor var forhåbningerne til Belinostat meget høje. I en Fondsbørsmeddelelse fredag oplyste TopoTarget at til trods for at undersøgelsen ikke levede op til forventningerne, ser man stadig potentiale i midlet.

"Vi har fortsat tiltro til Belinostats potentiale enten som enkeltstofbehandling eller i kombination med andre behandlinger. Vi er fortsat dedikeret til at udvikle Belinostat såvel i solide tumorer som i blodkræftsygdomme,” udtaler Topotargets administrerende direktør Francois Martelet i fondsbørsmeddelelsen.