Skuffende resultat fra Barclays

Verdens fjerdestørste bank, Barclays, kunne notere fremgang i første halvdel af 2009, men resultatet var skuffende i forhold til forventningerne.

Foto: Shannon Stapleton / Reuters. Barclays skovlede penge hjem i sin børsdivision, mens bankdriften fortsat er under hårdt pres.
Læs mere
Fold sammen
Barclays, der er verdens fjerdestørste bank og verdens 25. største selskab, kunne notere en fremgang i halvårsresultatet førs kat på 8 pct. til lige knap 3 milliarder pund, eller 26,3 milliarder kr.

Det var væsentligt under de 3,5 milliarder pund, som analytikere ifølge nyhedsbureauet Reuters på forhånd havde ventet.

Selv om investeringsbank- og børsmægleraktiviteterne i Barclays Capital leverede et resultat på godt 1 milliard pund, der var dobbelt så godt som i de første seks måneder af 2008, så gjorde nedskrivninger og lavere indtjening på detailaktiviteterne ondt på bankgiganten.

Voldsom stigning i hensættelserne
Barclays sagde at nedskrivningerne på udlån steg med ikke mindre end 86 pct. til knap 4,6 milliarder pund, i høj grad på grund af tab på private udlån. Det svarede til et tab på 1,44 pct. af udlånet.

Barclays har tidligere udmeldt at man forventer en tabsprocent på omkring 1,5 men banken oplyser nu, at der er tegn på at nedskrivningerne er ved at blive normaliseret.

Indtjeningen fra Barclays 1800 detailbank-filialer i Storbritannien faldt 61 pct. til 268 mio. pund, mens indtjeningen i den britisk-fokuserede erhvervsdivision Barclays Commercial Bank faldt med 42 pct. til 404 mio. pund.

Pæn indtjening i solgt division
Barclays er blandt meget andet en af verdens største kapitalforvaltere, og indtjeningen i kapitalforvaltningsdivisionen Barclays Global Investors, eller BGI, steg med 4 pct. til 276 mio. pund. Det er dog en begrænset glæde, for banken har solgt BGI til den store amerikanske kapitalforvalter Blackrock.

Tilsammen er Blackrock og BGI i øvrigt den klart største udenlandske kapitalforvalter for professionelle nordiske investorer.