Skuffende regnskaber fra Google og Microsoft

Natten til fredag har været hård for IT-giganterne Google og Microsoft. Begge fremlagde skuffende regnskaber sent torsdag aften dansk tid.

Google-topchef Larry Page måtte sent torsdag dansk tid præsentere et skuffende regnskab for andet kvartal. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: EMMANUEL DUNAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var tæv til Google-aktien i efterhandlen på børsen i New York efter at internetgiganten sent torsdag meldte om afmatning i annonceindtægterne. Problemet er den stigende brug af Google via mobiltelefoner og tablets, hvor det er sværere at ramme de besøgende med annoncer.

Den gennemsnitlige pris per klik på en annonce faldt seks seks procent i andet kvartal, og følger et fald på fire procent i første kvartal, som i sig selv var noktil at ryste investorerne. Det skriver Bloomberg.

Googles omsætning blev på 14,1 milliarder dollar og nettoindtjeningen 3,23 milliarder dollar i andet kvartal.

Også Microsoft fremlagde et regnskab, som pressede aktien. Microsoft er særligt mærket af et vigende PC-salg og en skuffende afsætning af styresystemet Windows 8 i selskabets fjerde kvartal.

Samtidig kunne Microsoft meddelelse, at man bruger 900 millioner dollar på at justere indmaden i tablet-computeren Surface. På grund af et skuffende afsætning, har Microsoft været tvunget til at sænke prisen med næsten 30 procent, skriver Marketwatch.

Omsætningen blev på 19,9 milliarder dollar - 800 millioner lavere end ventet.