Skuffelse over manglende grøn vision i nytårstale

En række iagttagere undrer sig over, at statsministeren ikke formulerede en fælles vision for den grønne omstilling i sin nytårstale.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt nævnte i sin nytårstale udfordringerne med energi og miljø, men flere iagttagere savnede en vision for, hvad hun så vil gøre ved det. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er skuffelse blandt en række iagttagere, over at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) undlod at sige noget om den store grønne vision i sin nytårstale, skriver Information.

Flere undrer sig ifølge avisen over, at statsministeren eksempelvis omtalte danskernes indsats under olieforsyningskrisen og de bilfri søndage i 1973-74 så grundigt, når hun omvendt ikke tilføjede noget om, hvad udfordringen på energi- og miljøområdet er i dag, eller hvad regeringen agter at gøre ved det.

- Jeg sad og lyttede efter, om der blev lanceret en ny dagsorden eller nye initiativer på energi- og klimaområdet, men jeg kunne ikke høre noget. Oliekrisen blev alene brugt som et bagudskuende billede på, at vi har været i krise før, taget modige beslutninger og ændret vores samfundsmodel, siger Lars Aagaard, administrerende direktør for energisektorens brancheorganisation Dansk Energi, til Information og tilføjer, at han er bekymret for, at klimaet er rykket nedad på toppolitikernes dagsorden.

Også Anna Lise Mortensen Grandjean, direktør i Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling, savnede konkrete anvisninger i talen.

- I nytårstalen var der ingen uddybning af, hvordan vi denne gang skal gå i brechen, herunder hvordan man fra politisk side vil understøtte det. Så jeg sidder da med spørgsmålet: Hvad har regeringen tænkt sig at gøre?, siger hun til Information.