Skrotfirmaer får politiet på nakken

Ved hjælp af sporingsudstyr i gamle elektronikprodukter afslører Greenpeace, at miljøgodkendte elskrotfirmaer bryder reglerne. Miljøstyrelsen pudser derfor politiet på virksomhederne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom skrotfirmaer får myndighedenes godkendelse til at behandle elektronikskrot, er det langt fra sikkert, at det miljø­farlige affald bliver behandlet efter reglerne.

Ved hjælp af sporingsudstyr gemt i gamle elektronikprodukter hævder miljøorganisationen Greenpeace at kunne dokumentere, at de to godkendte elskrotfirmaer Marius Pedersen A/S og Børge Kristiansen & Søn A/S har overtrådt reglerne for håndtering af affald. Sagen får nu Miljøstyrelsen til at politianmelde de to virksomheder, skriver Børsen Klima.

»Greenpeace har fremlagt dokumentation for, at der skulle være sket ulovligheder i en række tilfælde med hensyn til behandling og eksport af elektronikaffald. Miljøstyrelsen har set materialet igennem, vil give materialet til politiet og har allerede aftalt et møde med politiets efterforskningsafdeling,« siger funktinsleder i Miljøstyrelsens affaldsenhed Lone Schou til Børsen.

Hverken Miljøstyrelsen eller Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) ønsker at kommentere afsløringerne fra Greenpeace nærmere, da der nu er tale om konkrete sager, der skal efterforskes af politiet. Troels Lund Poulsen har dog tidligere understreget, at virksomhederne naturligvis skal straffes, hvis det viser sig, at de har overtrådt loven.