"Skraldespand" tager stilling til erstatningssag onsdag

Hverken Finansiel Stabilitet eller Finanstilsynet har endnu besluttet om den eksterne advokatundersøgelse af Amagerbankens krak skal føre til erstatningssager og politianmeldelse. Opdateret kl. 13.40.

Amagerbankens hovedkvarter på Amagerbrogade i København. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere ledelse i Amagerbanken handlede ansvarspådragende i forhold, der førte til bankens krak den sjette februar 2011.

Det fremgår af den uvildige advokatundersøgelse, som er bestilt af Erhvervs- og Vækstministeriet, og som er blevet offentliggjort tirsdag. Hvorvidt der skal rejses erstatningskrav, beslutter statens afviklingsselskab Finansiel Stabilitet først torsdag.

"Jeg har bestyrelsesmøde i morgen eftermiddag, og der vil vi tage stilling til det," siger bestyrelsesformand i Finansiel Stabilitet Henning Kruse Petersen.Han har haft adgang til rapporten forud for offentliggørelsen, men har ingen yderligere kommentarer før efter, bestyrelsen har været samlet.

Mens Finansiel Stabilitet tager stilling til et eventuelt erstatningskrav, skal Finanstilsynet beslutte, om man vil indgive politianmeldelse mod den tidligere ledelse, samt om den den eksterne revision skal indbringes for Revisornævnet.

Advokatrapporten fastslår, at bankens eksterne revision i flere tilfælde har handlet i strid med god revisionsskik.

Finanstilsynets direktør Ulrik Nødgaard har endnu ingen kommentarer til advokatundersøgelsen, som han ikke har haft adgang til før offentliggørelsen. Han understreger, at tilsynet endnu ikke har taget stilling til en eventuel politianmeldelse og indbringelse for revisornævnet for henholdsvis Amagerbankens ledelse og revisionsselskab.

"Vi sætter os ned og kigger på rapporten, og så tage vi stilling til det. Vi tager fat på det nu, og så skal det lægges op til Det Finansielle virksomhedsråd til vurdering," siger Ulrik Nødgaard, som ikke vil give en nærmere tidsplan for, hvornår beslutningen ligger klar.