Skousen snyder udlejere for millioner

Hvidevarekædens "kommunistpriser" koster udlejere flere millioner.

TV-reklame for Skousen med blandt andre Ulf Pilgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Skousen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skousens "naive kommunistpriser", som Ulf Pilgaard revser i de satiriske reklamer for hvidevarekæden, har fået konsekvenser for en række af de ejendomsejere, der udlejer lokaler til virksomheden.

På grund af et dundrende underskud i virksomheden, er de udlejere, der har stillet lokaler til rådighed til hvidevarekædens forretninger, blevet snydt for 35 mio. kroner. Det skriver dagbladet Børsen.Årsagen til tabet er, at Skousen har flyttet de sunde aktiver til et nyt selskab og efterladt gælden til udlejerne i et nu konkursramt selskab. Alligevel afviser flere udlejere at være bitre over forløbet, skriver Børsen.

Det er den økonomiske krise i kombination med stigende konkurrence fra internetbutikker og især Elgiganten, der har presset kæden. Derfor flyttede Skousen-familien i 2009 de sunde dele af forretningen fra moderselskabet til et datterselskab ved navn Skousen Detail og lod herefter moderselskabet gå i betalingsstandsning - en manøvre, der kaldes Hafnia-modellen efter forsikringsselskabet Hafnias konkurs tilbage i 1992.