Skotterne bliver i DSBFirst

Skotske FirstGroup har modsat tidligere udmeldinger besluttet sig for at blive i selskabet DSBFirst.

Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det omstridte parforhold mellem DSBFirst og den skotske transportgigant FirstGroup bliver trods alvorlige kurer på tråden alligevel forlænget. I hvert fald for en stund.

Skotterne havde oprindeligt gjort det klart, at man havde i sinde at benytte sig af en mulighed i kontrakten for at forlade DSBFirst. Men nu oplyser DSB på sin hjemmeside, at skotterne alligevel bliver sammen med selskabet og først tidligst i 2012 kan træde ud af samarbejdet.

Det forlængede samarbejde glæder Dave Gausby, økonomidirektør i FirstGroups UK togdivision.

- Vi er tilfredse med afslutningen af forhandlingerne med DSB om rekonstruktionen af DSBFirst, så vi sammen på en ansvarlig måde sikrer den fortsatte drift af togtrafikken for DSBFirsts kunder i både Sverige og Danmark, forklarer han på hjemmesiden.

I aftalen mellem de to selskaber fremgår det, at DSB og FirstGroup hver vil bidrage med 35 millioner kroner for at retablere egenkapitalen i DSBFirst Sverige. Fællesindskuddet vil blive brugt til at dække de månedlige tab på driften i DSBFirst Sverige frem til december 2011, hvor en ny aktør skal tage over for DSBFirst.

I den nye aftale er FirstGroups hidtidige mulighed for at træde ud af DSBFirst erstattet af en "ny og præciseret put option, der kan udnyttes af FirstGroup efter den endelig afvikling af DSBFirst Sverige i 2012."

- I DSB er vi meget tilfredse med, at det er lykkedes at nå en aftale med FirstGroup, forklarer Kim Munch Lendal, chefjurist hos DSB, på hjemmesiden.

- Både DSB og FirstGroup vil bidrage finansielt og praktisk til den kontrollerede afvikling af DSBFirst Sverige i december 2011, lyder det. I meddelelsen fremgår det ikke, hvorvidt DSB fortsat kan tvinges til at købe FirstGroups aktier, hvilket fremgik af den oprindelige aftale.

/ritzau/