Skotter på strøgtur: Køber dyre danske ejendomme

To skotske finanshuse har købt strøgejendomme i den dyre ende af skalaen både i København og Aarhus.

Regina-bygning på hjørnet af Søndergade og Sønder Allé. Prisen for de cirka 12.000 kvadratmeter er 275 millioner kroner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Både i København og Aarhus har to skotske finanskoncerner været på strøgtur og svunget indkøbskurven.

I hovedstaden har Aberdeen Asset Management på vegne af en af sine fonde købt Frederiksberggade 17 for 48 millioner kroner. Det sikrer et startafkast på fem procent. Aberdeens tværnordiske murstensfond ejer allerede flere bygninger herhjemme, blandt andet Frederiksberggade 23.

Aberdeen købte for et par uger siden på Frederiksberg en del af den tidligere kongelige porcelænsfabrik, som i dag bliver brugt af designfirmaet Georg Jensen.

Se, hvordan PFA Pension vil forvandle den gamle postbygning på Købmagergade

I Smilets By har Standard Life Investment, med rødder i Edinburgh, købt den såkaldte Regina-bygning på hjørnet af Søndergade og Sønder Allé. Prisen for de cirka 12.000 kvadratmeter er 275 millioner kroner, og det betegner CBRE, sælgerens mægler, som årets største ejendomshandel på Strøget i Aarhus.

Standard Life købte i foråret en strøgejendom på Vimmelskaftet i København.

I Aarhus-handlen fik køberen råd fra Capital Investment, der håndterer ejendomsinvesteringer for en række udenlandske finanshuse og ejendomsfonde.

»Priserne i København har nået et niveau, som gør, at vi breder investeringerne ud til resten af Danmark, særligt Aarhus,« siger Jesper Damborg fra Capital Investment.

Han hæfter sig desuden ved det voksende indbyggertal i Aarhus, ved letbanen, som åbner i 2017, og ved, at byen samme år bliver europæisk kulturhovedstad og blandt andet har fået det nye Aros-kunstmuseum.

TV: Totalforvandling til klassisk københavnerbygning