Skotter køber endnu en aarhusiansk strøgejendom

Britiske Standard Life har for næsten en kvart milliard købt endnu en dansk strøgejendom.

Standard Life-finanskoncernen med skotske rødder har netop købt Europahuset i Aarhus for næsten en kvart milliard kroner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kapitalforvalteren Standard Life, med rødder i skotske Edinburgh, har for 234 mio. kr. købt det såkaldte Europahus i Aarhus.

Den 13 etager høje bygning er fra 1959 og på knap 10.000 kvadratmeter. Den ligger centralt i Aarhus, og fem af etagerne bliver brugt af C.F. Møller, en af landets største tegnestuer.

Huset ligger på Europaplads, som fra 2017 får stop på den kommende letbane, og hele området er omfatter af en større byudvikling. Planerne for huset er blandt andet at etablere restauranter og spisesteder i de to nederste etager med udeservering på pladsen.

Tidligere i år har Standard Life købt den nærliggende Regina-strøgejendom og en bygning på Vimmelskaftet i det centrale København.

I 2013 købte Standard Life også Absalons Gaard på Rådhuspladsen i København. Det store kompleks stod delvist tomt, men blev istandsat og fik nye lejere - og i december 2014 blev det solgt igen for næsten en halv milliard kroner.

Standard Life er blot blandt en lang række udenlandske investorer, som de senere år har skudt penge i danske mursten. Under finanskrisen er Danmark i stigende grad blevet opfattet som en sikker havn, blandt andet fordi vi - modsat en del andre EU-lande - har godt styr på statsfinanserne.

Rådgiverne i begge Aarhus-handler var på køberside danske Capital Investments og for sælger mæglerhuset CBRE, som også er hyret til at fylde ledige lokaler i et par af etagerne af Europahuset.