Skotter køber ældgammelt design-domicil

Britisk fond med appetit på danske mursten har for over en kvart milliard købt hovedsædet for dansk design-ikon.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En nydannet fond under den britiske ejendomsforvalter Aberdeen har købt den 142 år gamle og 12.000 kvadratmeter store bygning, som siden 2004 har udgjort hovedsædet for designvirksomheden Georg Jensen.

Bygningen på Søndre Fasanvej på Frederiksberg skifter formelt ejer per 1. november - og for 285 millioner kroner. Sælger er et privat K/S, altså en mindre gruppe af investorer.

»Vi har stor appetit på at investere yderligere i det danske ejendomsmarked, og vi har kapitalen parat. Vores fonde og investorer efterspørger kvalitetsejendomme, både i København og Aarhus, primært inden for logistik, kontor – såvel domicil- som flerbruger­kontorejendomme – og fortsat strøg­ejendomme,« udtaler transaktionschef Lars Rasmussen fra Aberdeen.

Georg Jensen overtog og fik ombygget ejendommen, da Den Kgl. Porcelænsfabrik eller Royal Copenhagen forlod de historiske arealer på Frederiksberg og rykkede til Glostrup. Side­løbende blev flere hundrede boliger udviklet på de tidligere fabriksarealer af Sjælsø Gruppen. Området blev døbt Porcelænshaven og omfatter foruden Georg Jensen-hovedsædet også et besøgscenter for Royal Copenhagen, lokaler for CBS/Handelshøjskolen samt en række erhvervsdrivende.