Skolebørn drikker økologisk mælk

Økologisk mælk er ved at fortrænge den almindelige mælk i skolegården. Samtidig er fedtfattig mælk i høj kurs.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Slut med sød- og kakaomælk. Ind med fedtfattigt og økologisk. På bare fem år er andelen af økologisk skolemælk steget fra 33 procent til 49 procent, skriver Samvirke på baggrund af nye tal fra Mejeriernes Skolemælksordning.

- Forældrene vil gerne betale lidt ekstra for at give deres børn det bedste. Selv om det ikke er påvist, at økologisk mælk er sundere, er det nok derfor, mange forældre vælger økologisk, siger Lars Witt Jensen fra Marketing og Ernæring i Dansk Mejeriforening.

Minimælken er blevet en sikker vinder og udgør 43 procent af skolemælken. Skummetmælk ligger på en andenplads, når skoleeleverne drikker mælk til madpakken. Samlet udgør den fedtfattige mælk omkring 80 procent af mælken.

- Tendensen er den samme i supermarkederne, og det afspejler den generelle tendens for produkter med højt fedtindhold, siger Lars Witt Jensen.

Den store taber i skolegården er kakaomælk. For fem år siden var der desuden tre forskellige kakaomælk i skolemælksordningen. I dag er der kun én.

- Kakaomælken er på vej ud af skolemælksordningen, men jeg kan ikke sige, hvornår det endeligt sker, siger Lars Witt Jensen til Samvirke.

 

/ritzau/