Skodnyhed for den franske tobaksindpakning

Det franske parlament vedtog torsdag, at fra maj 2016 vil cigaretter blive solgt i enkle, neutrale pakker uden logo. Det sker på trods af indvendinger fra den konservative opposition og tobaksvirksomhederne.

For ni år siden tog Frankrig en kontroversiel beslutning om at forbyde rygning i lukkede, offentlige rum - herunder barer og restauranter og fra maj 2016 vil cigaretter blive solgt i enkle, neutrale pakker uden logo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Navnet på cigaretterne vil blive vist men i en lille, ensartet skrifttype. Den nye lov er Frankrigs seneste skridt i at bekæmpe sundhedsproblemet.

Det skriver The Guardian.

For ni år siden tog Frankrig en kontroversiel beslutning om at forbyde rygning i lukkede, offentlige rum - herunder barer og restauranter.

Verdenssundhedsorganisationen WHO anslår, at omkring en fjerdedel af den voksne, franske befolkning ryger og omtrent en tredjedel af de franske teenagere.

I sidste måned fordoblede politikerne i Paris bøden for at smide et cigaretskod på gaden. Det koster nu 68 euro. 350 ton cigaretskodder bliver årligt opsamlet i byen.

Sidste år skønnede sundhedsminister Marisol Touraine, at omtrent 13 mio. franskmænd ryger, samt at rygning står bag 78.000 dødsfald årligt og desuden er den førende årsag til for tidlig død i landet.

De nye cigaretpakker i neutral, ensartet størrelse og farve minder om Australiens lovgivning på området, der blev vedtaget for tre år siden. Storbritannien og Irland har efterfølgende fulgt trop.