Skodesigner med egen golfhal

Ecco Sports Farm i Tønder har unikke golftræningsfaciliteter for Eccos medarbejdere,, kunder og gæster på grund af . Det hele kom af chefdesigner Dieter Kasprzaks passion for spillet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er langt fra alle danskere, der kan spille golf hele året, men dét kan medarbejderne i Ecco Sko A/S i Tønder og Bredebro. Dét skyldes, at Eccos administrerende direktør og chefdesigner på firmaets golfsko, Dieter Kasprzak, er så inkarneret golfspiller, at han har behov for at slå træningsbolde året rundt.

Derfor har Eccos kursus- og konferencecenter i Tønder opført en træningshal, hvor både Kasprzak, Eccos medarbejdere, gæster og kunder samt lokale golfklubber kan træne indendørs, når vejret umuliggør udendørs træning.

Det var simpelthen på Dieter Kasprzaks initiativ, at en 1.300 kvadratmeter stor kreaturstald med gyllekanaler og spaltegulv - tidligere tilhørende Tønder Landbrugsskole - for tre år siden blev udsat for en gennemgribende ombygning og indrettet til Ecco Sports Farm, der udover golftræning også omfatter eksklusive faciliteter til indefodbold, håndbold, tennis og fitness.

Men det er golftræningen, der dominerer det imponerende anlæg, for Ecco har sin egen interne golfklub med 40 medlemmer. Golfspillernes driving range, belagt med kunstgræs, kan simpelthen nedlægges midlertidigt og omdannes til en fodbold-, håndbold- eller tennisbane.

Aftentræning

- Èn gang om året afvikler vi vores eget klubmesterskab i golf, og om vinteren tilbyder vi alle vores golfspillende medarbejdere træning hver tirsdag, inklusive undervisning af en lokal klubtræner, fortæller Eccos sponsor- og eventmanager, Jesper Thuen, der ligesom Dieter Kasprzak benytter træningshallen flittigt.

Han overnatter i sin egen lejlighed på Ecco Center fire nætter om ugen, fordi han personligt bor i Aalborg. Det betyder, at han ofte har tid til slå træningsbolde i aftentimerne. Det er også nødvendigt, når han spiller som en professionel - fra handicap +1. I øvrigt er Kasprzak (handicap 9) og Thuen ofte makkere på samme Pro-Am hold på Ecco Tour med jævnlige førstepladser til følge.

I de seneste tre vintre har elitespillerne i Sønderjyske Eagles trænet fast to gange om ugen på Ecco Sports Farm, og i den forløbne vinter har Sønderjyllands Golfklub afholdt begynderkurser, ligesom DGU's landstræner for juniorpiger, Jan Frej Pedersen, har trænet nogle af de sønderjyske juniorlandsholdsemner i hallen.