Skjærbæk-typer kan være en gevinst for Parken

Opgøret med Jørgen Lindegaard varsler nye tider for Parken. Og det kan faktisk være en fordel, mener ekspert.

Bestyrelsesmedlemmer i Parken Sport og Entertainment, Erik Skjærbæk (tv) og Karl Peter Korsgaard Sørensen, gør klar til Generalforsamling i Parken mandag i denne uge. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2011) Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et af stridspunkterne mellem Parkens storaktionær Erik Skjærbæk og bestyrelsesmedlemmet Jørgen Lindegaard var ifølge Skjærbæk, at en række goder blev skåret væk og kassen for større honorarer blev smækket i.

Men lounge-middage, fitnessabonnementer og Lalandia-billetter er på ingen måde udslagsgivende for den bestyrelse, man kan tiltrække. Faktisk er det ret fornuftigt også at spare på topplan, hvis resten af virksomheden er i krise. Det mener ledelsesprofessor Anders Drejer fra Aalborg Universitet.

- Det er et godt signal at sende. Der er garanteret forståelse for, at når pengene kommer igen, så får man loungen tilbage, siger han til Business.dk.

Kultursammenstød


Anders Drejer medgiver dog, at ekstra goder kan lokke nogle til. Og hvis Jørgen Lindegaard koster at have med ombord, så skal man også betale. Men med de kontante udmeldinger i dagens udgave af Berlingske Business, hvor Skjærbæk taler lige ud af posen om mandagens opgør med Lindegaard, er der risiko for, at nogle af de traditionelle direktører bliver skræmt væk. I stedet er det de såkaldte iværksætter-typer, der bliver tiltalt af ledelsesstilen. Professoren kalder det et kultursammenstød:

- Der vil være et skifte. Det handler ikke om goderne, men om kulturen. De gamle direktører ville aldrig sige sådan her i pressen, og hvis man skal være grov, har Erik Skjærbæk nok heller ikke før set sine udsagn sådan her på skrift, lyder hans vurdering.

Kort fra tanke til handling


For Parken kan det faktisk ende med at blive en fordel, at de såkaldte iværksættertyper vinder indpas. For på trods af, at det er en børsnoteret virksomhed, så er Parken stadig en ener. Der er ikke stor forudsigelighed i selskabet, og det kræver nogle særlige typer.

- Den type kan beslutte og handle. Der er kort vej fra tanke til handling, og det kan godt komme til at betyde noget for det nye bestyrelseshold, siger Anders Drejer.