Skilt i 17 år og ingen bodeling

Heidi Sommer og Jens Dinesen har aldrig gennemført bodeling, men ifølge Sommers advokat, Karoly Németh, er det tidligere ægtepars fælles bo de facto delt.

To velhavende mennesker bliver skilt, men kan ikke blive enige om at dele deres godser og virksomheder. Det var situationen tilbage i 1998, da Heidi Sommer og Jens Dinesen var enige om at opløse ægteskabet og gå hver til sit.

Heidi Sommer og Jens Dinesen havde ellers samme år underskrevet en bodelingsoverenskomst, men aftalen blev annulleret ved byretten i Middelfart i 2000. Året efter stadfæstede Østre Landsret annulleringen, og siden har det tidligere ægtepar ikke indgået nogen ny aftale om deling af fællesboet, oplyser Jens Dinesens advokat Nicolai Jung, partner i Mazanti Andersen & Korsø Jensen i en mail.

Ifølge Heidi Sommers advokat, Karoly Németh, var det ham, der på hendes vegne fik bodelingsoverenskomsten annulleret i retten, fordi Jens Dinesen pludselig krævede mere:

»Vi havde en fornuftig aftale, hvor det var nøje opremset, hvad der hørte til Dinesen, og hvad der hørte til Heidi Sommer. Dinesen var noteret for sit gods i Kolding, og Bjørnemose og Rosenskjold tilhørte Heidi,« siger Karoly Németh. »Det vigtigste for Heidi var, at kosmetologskolerne tilhørte hende, men så ville Dinesen have del i skolerne og forlangte yderligere 40 mio. kr. Derfor påstod jeg hele bodelingsoverenskomsten ugyldig, og jeg fik medhold i retten,« siger Karoly Németh.

De facto foretaget deling

Jens Dinesen satser på at få gennemførte en forsinket bodeling: »Når retssagerne vedrørende Bjørnemose er afsluttet om nogle år, forventer jeg, at Heidi Sommer og jeg gennemfører delingen af vores fælles bo,« siger Jens Dinesen.

Men det tror Karoly Németh ikke på: »Der er nu gået 17-18 år, og Heidi Sommer og Jens Dinesen har i den periode haft rådighed over hver deres aktiver. Der er således de facto foretaget deling af det tidligere fælles bo,« siger han.

»Ingen skifteret vil røre ved den gamle sag. Det er rigtigt, at der ikke er gennemført en formel bodeling, men det skal der heller ikke. Hvis parterne disponerer, som om der er gennemført en bodeling, så er det de facto sket. Dinesen har solgt de aktiver, som han har rådet over. Hvordan skulle vi så gennemføre et skifte? Dinesen har jo bortskaffet alt. Han vil blive kylet ud af skifteretten!« siger Németh.

Berlingske har spurgt Jens Dinesens advokat, Nicolai Jung, om hans vurdering af spørgsmålet, om det er muligt at gennemføre en bodeling 17 år efter skilsmissen. Men Nicolai Jung er ikke vendt tilbage.

Anne Broksø er familieretsadvokat i Ret & Råd og understreger, at hun ikke udtaler sig om den konkrete sag. Hun siger: »En bodelingsaftale kan laves passivt, hvis parterne i praksis deler deres fælles aktiver og indretter sig på det gennem rigtig lang tid. Man kan godt blive fanget af en sådan ordning, hvis man aldrig er gået til skifteretten og forlangt boet delt,« forklarer hun.

Jens Dinesen har ikke begæret skifte i skifterettten: »Det er der ingen grund til. Bodelingen skulle alligevel afvente afklaringen af de interne forhold. Men der vil selvfølgelig blive et boskifte, når vi er færdige,« siger han