Skilsmisse mellem Mercedes-Benz og Chrysler i Danmark

DaimlerChrysler Danmark AS skifter den 1. januar 2008 navn til Mercedes-Benz Danmark AS som et resultat af frasalget af Chrysler. Navneændringen får ingen praktisk betydning for kunder og samarbejdspartnere.

DaimlerChrysler Danmark skifter navn til Mercedes-Benz Danmark. Det er en naturlig følge af den globale opdeling af DaimlerChrysler-koncernen tidligere på året, hvor majoriteten af Chrysler-delen blev solgt til kapitalfonden Cerberus.

I Danmark har ledelsen, ligesom i de fleste andre lande, hvor hovedparten af aktiviteterne vedrører Mercedes-Benz, nu valgt at kalde importselskabet for Mercedes-Benz.

Navneskiftet indebærer ingen ændring i organisationen, ligesom selskabet fortsat vil blive ledet af administrerende direktør Peter Roos.

- Navneskiftet får ingen praktisk betydning, hverken internt i koncernen eller for vores kunder. Der vil også kun blive tale om små praktiske justeringer i forhold til samarbejdet med vores leverandører, siger Peter Roos og forklarer, at navneskiftet samtidig er foretaget for at afspejle selskabets aktiviteter mere tydeligt: Import, markedsføring og distribution af de forskellige biler fra Mercedes-Benz.

Nyt selskabDaimlerChrysler AG har efter frasalget skiftet navn til Daimler AG, men bruger stadig det tidligere navn på koncernens forskellige bilmærker (blandt andet Mercedes-Benz, Smart, Maybach, Freightliner) i kontakten med kunderne.

Importaktiviteterne for Chrysler, Jeep og Dodge blev skilt ud fra DaimlerChrysler Danmark AS den 1. oktober og foregår nu i et nyt, separat selskab under navnet Chrysler Danmark ApS.

- høy