Skifergas kan give betydeligt løft til europæisk økonomi

Et nyt studie viser, at udviklingen af skifergas i Europa ville kunne skabe en million nye job samt tilføre op til tre billioner pund til de europæiske økonomier indtil 2050.

Her udvinder man skafergas ved Lebork i den nordlige del af Polen. Fold sammen
Læs mere
Foto: JANEK SKARZYNSKI

Dermed kan energiressourcen gøre de svage økonomier konkurrencedygtige samt reducere afhængigheden af dyr energiimport.

Det skriver avisen The Telegraph.

- Europa befinder sig stadig i en periode med svær økonomisk og sociale bedring. Dette nye studie viser, at skifergasproduktion kan have betydningsfulde økonomiske fordele. Vi har ikke råd til at give afkald på en sådan mulighed. Vi opfordrer politikerne til at skabe de rette forhold for efterforskningen, siger Roland Festor fra International Association of Oil and Gas Producers til avisen.

Studiet, som er foretaget af de uafhængige konsulentfirmaer, Poyry Management Consulting og Cambridge Econometrics, er det første af sin slags, der angiver omfanget af økonomiske fordele ved en europæisk skifergasproduktion, hvis den ellers kommer til at blive en realitet.

EU-Kommissionen, der er i gang med at forberede lovgivning inden for området senere i år, frygter nemlig hvilke miljømæssige konsekvenser skifergasproduktionen vil have, og har tidligere stemt for at underlægge den samme lovgivning som olieboring, hvilket vil sætte en stopper for de i studiet påviste fordele, skriver The Telegraph