Skibsværft kan flytte til nyt havneafsnit

Rapport foreslår, at striden om, hvor Fredericia Skibsværft skal ligge i fremtiden, løses ved at lave en ny halvø i Lillebælt. Værftsejer afviser løsningen.

Læs mere
Fold sammen
Fremtiden for Fredericias skibsværft kan ligge på en helt ny halvø i Lillebælt. Det mener Fredericia Kommune på baggrund af konklusionerne i en helt ny rapport fra Grontmij CarlBro, som offentliggøres senere i dag.

Skibsværftet er trængt, fordi kommunen som en del af en større plan vil bruge værftets nuværende grund til et større byudviklingsprojekt. Men nu foreslår en rapport, at man i stedet udvider havneområdet Møllebugtkajen ud i vandet med et helt nyt havneområde til værftet.

"Det er en meget positiv rapport. Der kan bygges et nyt havneafsnit, så værftet og ikke mindst dets arbejdspladser kan bevares i Fredericia," siger borgmester Uffe Steiner Jensen (S) til Ritzau.

Over for Fredericia Dagblad afviser ejeren af værftet, Thomas Andersen, den løsning.

"Der er så mange problemer i projektet, at der næsten ikke er grund til at tale om de økonomiske forhindringer i det. Der kan ikke drives værft på det sted, og det mener vi, Carl Bro-rapporten viser i al tydelighed," siger Thomas Andersen til avisen.Løsningen vil koste cirka 345 millioner kroner.

Ritzau