Skibsreder går fra A.P. Møller

Chefen for Mærsk Olie og Gas forlader rederikoncernen.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Skibsreder i A.P. Møller, Thomas Thune Andersen, fratræder sin stilling som administrerende direktør for Mærsk Olie og Gas og partner i Firmaet A.P. Møller og forlader A.P. Møller-Mærsk Gruppen med udgangen af august 2009, oplyser A.P. Møller.

Han afløses som leder for Mærsk Olie og Gas er Jakob Thomasen, der senest har været chef for efterforskning og forretningsudvikling i Mærsk Olie og Gas. Jakob Thomasen bliver tillige medlem af A.P. Møller-Mærsk Gruppens direktion, men han bliver ikke partner i firmaet A.P. Møller.

Thomas Thune Andersen har været ansat i A. P. Møller - Mærsk Gruppen i 32 år, som skibsreder siden 2005 og de seneste fem år som chef for Mærsk Olie og Gas.

Jakob Thomasen, 47 år, har i perioden 2004-2009 ledet Mærsk Olie og Gas A/S' aktiviteter i Qatar. Som uddannet geolog begyndte Jakob Thomasen sin karriere i Mærsk Olie og Gas i 1988. Han har i følge A.P. Møller-Mærsk bred operationel og international erfaring inden for efterforskning og produktion kombineret med en solid ledelsesbaggrund.

Indehaverne af Firmaet A.P. Møller er herefter Mærsk Mc-Kinney Møller, Nils Smedegaard Andersen, Claus V. Hemmingsen, Eivind Kolding og Søren Skou.

Direktionen består af Nils Smedegaard Andersen, Claus V. Hemmingsen, Eivind Kolding, Søren Skou og Jakob Thomasen.

RB-Børsen